Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 12 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt
  • 3 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 cs csokoládés pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 3 cs vanilíás cukor
  • 12,5margarin
  • 3 ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 rumaroma
  • 3 ek kakaópor

Elkészítése:
3 db 4 tojásos piskótát sütünk egy 26 cm-es kerek tortaformában, majd hagyjuk kihűlni a lapokat.
A krémhez a tejet kikeverjük a pudingporokkal és 3 ek liszttel, állandó keverés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt robotgéppel hozzádolgozzuk a porcukrot, margarint, rumaromát és a vaníliás cukrokat. Jól kihabosítjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Ha marad krém akkor a tortát is bevonhatjuk vele. A tejszínből kemény habot verünk és ízlés szerint díszítjük a tortát.