Firenzei hal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg mélyhűtött tengeri hal
  • 50 dkg paraj
  • 2 kemény tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • csipetnyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A parajt sós vízben puhára főzzük, majd nemcsak lecsepegtetjük, de alaposan ki is nyomkodjuk. A vaj felével összekeverjük, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tűzálló tálra terítjük. A felolvadt halból nyolc szeletet vágunk, majd kétujjnyi csíkokra szeljük, és a maradék vajban megsütjük. Sorba a paraj tetejére fektetjük, és a karikákra vágott kemény tojással körülrakjuk, a reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben kb. 15 percig sütjük.