Téli korhelyleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • negyed kg káposzta(vagy fél fej kisebb káposzta)
  • negyed kg savanyú káposzta( ha nincs az sem baj)
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • só, bors, vegeta, magyaros fűszerkeverék(ízlés szerint)
  • 1,5 liter víz
  • 4 db krumpli
  • 5 db virsli (legjobb a frankfurti csípős, vagy roppanós virsli, ami nem fől könnyen szét)
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítése:

Egy lábasban olajat melegítek, majd az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát megpirítom rajta. Miután üvegesre pirultak, rádobom a felkarikázott sárgarépát, és a vékony szeletekre vágott káposztát, sózom, borsozom, Vegetával ízesítem. Hagyom néhány percig, kevergetem, nehogy leégjen, majd ráteszem a pirospaprikát és azonnal felöntöm a vízzel, nehogy megkeseredjen rajta a paprika.
Beleteszem a savanyú káposztát és így főzöm tovább, amíg puhulni kezd a káposzta. Miután a káposzta már majdnem megpuhult beleteszem a kockára vágott krumplit, és aki fűszeresebben szereti, az tehet bele még magyaros fűszerkeveréket, vagy esetleg színes borsot. Amikor már a krumpli is majdnem megfőtt beleteszem a felkarikázott virslit, és amikor felforrt, behabarom a tejföllel és a liszttel. Addig főzöm, ameddig újra felforr, és utána 3-4 perc múltán lezárom. Friss kenyérrel nagyon finom, jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Én kicsit csípősebbre készítettem, mert férjemmel egy 1,5 órás téli túrára indultunk és miután hazaértünk jól esett a forró kicsit csípős étel, mert nagyon felmelegített :)