Bulocski

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 db zsemle
  • 12 db tojás
  • 1 fej kissebb vöröshagyma
  • 15-20 dkg sonka
  • 5 dkg kukorica
  • 5 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 2-3 dkg reszelt sajt
  • liszt, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A zsemléknek kalapot vágunk, majd kibelezzük őket. Minden zsemle aljára egy teáskanálnyi tejet locsolunk és egy csipet sajtot szórunk bele. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a sonkát az apróra vágott gombát és a kukoricát. Amikor a gomba össze-esett akkor hozzáöntjük a tejszínt és egy evőkanál liszttel besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd bőségesen megszórjuk petrezselyemmel. ( ha maradt sajt akkor azt is hozzászórhatjuk)
A kész ragut a zsemlékbe töltjük DE ne teljesen tele! Ha ezzel megvagyunk akkor mindegyik zsemlére ráütünk egy tojást.
Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük míg a tojás tükörtojássá nem sül a tetején.
Jó Étvágyat hozzá !!!