Szőlős csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirke
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 16 kg piros csemegeszőlő
  • 1 dl fehérbor
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a félbevágott csirkéket, és megsózzuk. Leszemezzük.a szőlőt, a csirke mellé öntjük, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, kis lángon puhára pároljuk a pecsenyét, végül ráőröljük a borsot. Ezután a csirkéket kiszedjük, feldaraboljuk, az áttört mártással leöntjük. (Félretehetünk egy fürt szőlőt, és a kész át¬tört mártásban 3-4 percig pároljuk, úgy öntjük a csirkére.)