Rántott csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kicsi csirke

A bundázáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés:
A csirkéket 8-8 darabba vágjuk, ha a bőrét nem szeretjük, akkor le is bőrözzük, és megsózva, egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörölközővel leitatjuk a húsdarabokról, és a szokott módon lisztbe, simára kevert nyers tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, mindkét felüket szép pirosra sütjük, az első felüket fedő alatt, a másikat fedő nélkül. A rántott csirkét rafináltabban is el lehet készíteni. így például, ha a zsemlemorzsa közé fele-fele arányban reszelt sajtot keverünk. Összekeverhetjük a morzsát durvára vágott mandulával vagy dióval, így rendkívül finom, de a sütés során nagyon kell vigyázni, nehogy a bundája megégjen. Mások a mellre amely köztudottan száraz hús hajszálvékony szelet füstölt szalonnát vagy vékony szelet sajtot fektetnek, utána panírozzák a hagyományos módon, ilyenkor először a megrakott felét kell az olajba rakni. Összekeverhetjük a morzsát darált sonkával is, így megint más ízt kapunk.