Rakott tyúkpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tyúkhús
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A tyúkot megsózzuk, az olajban megforgatjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Közben a burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és kivajazott, mély tűzálló tálba öntjük. A vajdarabkákat a tetejére tördeljük, a kis darabokra vágott tyúkhússal befedjük, és a tojásos tejföllel, amelyet reszelt szerecsendióval íze¬sítettünk, leöntjük. A sütőben addig sütjük, amíg a mártást a burgonya magába nem szívta, és a teteje szép rózsaszínűre nem pirult.