Mandulamag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 24 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2-3 kanál mandulaaroma(Zöld színű)

Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk és mandulaformába tetszés szerint nyomjuk és lassú tűzön sütjük.
Krém: A 2 tojást és a 20 dkg cukrot sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert 20 dkg vajat, amit mandulaaromával ízesítünk.
A kihűlt mandula formákat kettesével összeragasztjuk a krémmel, majd porcukorba forgatjuk és ezután kínálhatjuk.