Mandulás koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tábla csokoládé
  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 darab tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csg sütőpor
  • a torta tetejére csoki bevonó
  • héj nélküli mandula

Elkészítése: A csokoládét lereszeljük vagy felaprítjuk. A vajat a cukorral kikeverjük a tojás sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a darált mandulát és a tojás felvert habját, és végül a sütőporos lisztet. A masszát margarinnal kikent morzsával hintett formába öntjük, és 175fokon 1órát sütjük. Gáznál a 2-es fokozaton.Ha kihűlt csokoládét olvasztok rá és héjnélküli mandulával díszítem.