Neve nincs süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 ek víz

Töltelékhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió vagy mák
  • 4 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 tojás fehérje felverve habnak

Krémhez:

  • fél l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, egy 20*30 cm-es téglalapra és közepes tepsi hátulján, 180 fokon, 10-15 perc alatt kisütjük

A másik lapot is kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe és a következő krémet simítjuk rá. A diót/mákot összekeverjük a cukorral, kakaóporral, sütőporral és a tojások sárgájával, majd beleforgatjuk a kemény habot. 160 fokon tűpróbáig sütjük.

A pudingporokat felfőzzük a tejben, a margarint kihabosítjuk a cukorral és a langyosra hűlt pudinghoz dolgozzuk. A krémet rásimítjuk a kihűlt süteményre, majd befedjük a már kisütött lappal.

Porcukorral megszórjuk, és várunk pár órát amíg mehpuhul a felső lap.