Krumplis-kolbászos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 4 nagyobb krumpli
  • 1 tojás + 1 tojás fehérje
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl tejben felfuttatott élesztő
  • 15 dkg margarin vagy 2 evőkanál zsír
  • 10 dkg füstölt kolbász elmorzsolva
  • tetszés szerint só

Tetejére:

  • szezámmag
  • 1 db tojás sárgája

Elkészítése:
A krumplit sós vízben kifőzzük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat a szezámmag kivételével jól összedolgozzuk, és fél óráig hagyjuk kelni. Ha megkelt kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, tojás sárgájával megkenjük és megszórjuk szezám maggal. 200 fokon sütjük.