Eszterházy szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás fehérje
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg darált mandula vagy 8 dkg dió
  • 5 dkg liszt

Krém:

  • 4 dl tej
  • 15 deka cukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 2 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
Tetejére:
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése: A fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a dióval elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180fokon megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágom, és a következő krémmel megtöltöm.

A pudingport két tojással tejben felfőzöm, majd amikor kihűlt hozzáadom a margarint és a diót.

A  tetejére 1 tojásfehérjét 10 dkg cukorral felverek és folyékony csokival díszítem.