Rumos süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0.5 kg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs sütópor
  • 3 db tojás sárgája
  • kevés tejföl

Töltelék:

  • 0.5dl rum, vagy aroma
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 dl vaníliás tej
Tojáshab:
  • 30 dkg porcukor
  • 3 db tojás fehérje

Elkészítése:

Tészta elkészítése:  A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a tejfölt és a tojások sárgáját jól összedolgozunk, majd a három lapot sütünk belőle.

Töltelék:  Egy lapot összetörünk, és leöntjük a vaníliás tejjel, majd összedolgozzuk a lekvárral, a margarinnal és a rummal. Robotgéppel habosra keverjük.

Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd rátesszük a másikat és jól megnyomkodjuk. A tetejére tojáshabot kenjünk és villával csíkokat húzunk rá.

Tojáshab: A tojások fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett felverjük.