Serpenyős sertéscsülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db kicsontozott csülök
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk örölt bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6g erezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 paprika és 2 paradicsom

Elkészítése:

A húst szeletekre vágom.  A lisztet, a sót, a pirospaprikát, a borsot összekeverem. A 2 pohár tejfölbe belekeverem az olajat.

A tepsi aljára karikára vágom a vöröshagymát, ráteszem a fűszerezett lisztben egyenként megforgatott húst, majd a maradék hagymát (ha marad) és ráreszelem a fokhagymát.

Leöntöm tejföllel, rászelem a paprikát, a paradicsomot és megsózom.

Alufóliával letakarom és irány a sütő.

Tipp:

Én szoktam vizet önteni alá,hogy hamarabb megpuhuljon a csülök.

Illetve a sóval sem spórolok, mert elég zsíros.