Zöldborsós tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg zöldborsó
  • 30 dkg sovány sertéshús (vagy borjúhús)
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát és a kockákra vágott húst beletesszük, majd egy kevés ízzel puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, a megtisztított, karikákra vágott répát meg a megtisztított zöldborsót belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk. Végül a liszttel behabarjuk, a zöldpetrezselyemmel meghintjük, és még egyszer felforraljuk.