Gombával töltött hagyma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, és közepüket kiszedjük, csak félujjnyi vastag burok maradjon. (A kivájt hagymarészt máshoz használjuk fel.) A vajban sóval, borssal addig pároljuk a megtisztított, apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem főtte, majd a paradicsompürével összekeverjük. (Akkor jó, ha jó fűszeres ez a töltelék.) A hagymák üregébe töltjük, és a tálat lefedve vagy alufóliával beburkolva, a forró sütőben erős lánggal megsütjük.