Parajfelfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg paraj
  • 1 zsemle
  • tej
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a tojássárgájával, beletesszük a kinyomkodott (vagy a főtt, lecsepegtetett, összevagdalt) parajt, egy tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemlét, megsózzuk, és belekeverjük a tojások habbá vert fehérjétjét. Kizsírozott puding vagy őzgerinc formába töltjük. Ha pudingformába öntjük, akkor vízben főzzük ki, ha őzgerincformába, akkor a sütőben gőzben sütjük meg. Sajtmártás illik tálaljuk.