Sertéscomb kapitány módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéscomb (lehet szárnyas hús is)
  • liszt
  • olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • házi piros arany
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • gulyáskrém
  • őrölt bors
  • 20-30 dkg szeletelt gomba

Elkészítése:

 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük.

A visszamaradt olajon – ha soknak találjuk, öntsünk le belőle – az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Beletesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal, és ízesítjük gulyáskrémmel, valamint piros arannyal. Hozzáadjuk a kicsumázott paprikát és a paradicsomot is.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, közben kevergetjük, hogy a hús ne égjen le. A sütés vége felé hozzáadjuk a gombát is, majd készre főzzük.