Olasz gombás ragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg főtt füstölt hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • citromlé
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megtisztított, cikkekre vágott gombát és a vöröshagymát négy deka vajban megpároljuk, sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Közben a többi vajból, a tejből és a lisztből besamelt főzünk. A tűzről levéve, beletesszük a tejfölt, a tojássárgákat, a laskára vágott füstölt húst, megsózzuk, és néhány csepp citromlével ízesítjük. A gombával összekeverjük, tűzálló tálba öntjük, a tetejére hintjük a sajtot, és a sütőben világosra sütjük.