Gombával töltött puffancs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 puffancs
  • 40 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított, felszeletelt gombából a hagymával és a paprikával, a szokásos módon, gombapörköltet készítünk, majd ha saját levét már elfőtte, a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük. A puffancsok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, a gombapaprikást beletöltjük, és mindegyikre egy nyers tojást ütünk, vigyázva, hogy a sárgája épen maradjon, mintha tükörtojást készítenénk. A sütőben csak annyi ideig sütjük, amíg a tojásfehérje meg nem alvadt, a sárgájának lágynak kell maradnia.