Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, nyolc szép nagy gombafejet egészben hagyunk, a többit apróra vágjuk. Egy kanál olajban megpároljuk a gombafejeket, majd kivéve félretesszük, és ugyanabban a zsiradékban megpároljuk az apróra vágott gombát. A vajból, egy kanál lisztből és egy deci tejből besamelt főzünk, leve nélkül belerakjuk a feldarabolt párolt gomba felét és sóval, borssal meg petrezselyemzölddel ízesítjük, végül beleütjük a tojást. A másik kanál olajban megpároljuk a rizst, felengedjük kétszer annyi vízzel, ételízesítő porral fűszerezzük, és puhára főzzük. Tűzálló tálra „alapot” rakunk a rizsből, a megpárolt gombafejeket ráfektetjük, mindegyik közepére egy kis halmot rakunk a besameles gombából, és az egészet a gombamártással leöntjük. A gombamártást a maradék párolt, apróra vágott gombából főzzük: a zsírjára sütött gombát a másik evőkanál liszttel meghintjük, a tej maradékával felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, sűrűre forraljuk, és a tejföllel gazdagítjuk. A sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg.