Hozzávalók a tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzákeverjük az (olíva)olajat és a langyos vízzel összegyúrjuk,letakarjuk és kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk,két részre osztjuk.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk és a tepsibe helyezzük.
Pizzakrémmel megkenjük úgy,hogy a széleinél másfél cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük.
A tölteléket rátesszük és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk,olívaolajjal meglocsoljuk.
A megvizezett tészta részekre a felső lapot rányomkodjuk,hogy összeragadjon. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A töltelék elkészítése:
(Olíva)olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk,rátesszük a felszeletelt gombát,az apróra vágott sonkát,zúzott fokhagymát,felkockázott paradicsomot és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük oregánóval,bazsalikommal.A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hűtött állapotban tesszük a pizza tésztára. Nagyon finom,ha marad belőle,nem szárad ki a töltött pizzánk,élvezhető másnap is.