Pandúrleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg malacköröm
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 marék kockatészta
  • 1 evőkanál liszt
  • egy mokkáskanál pirospaprika
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • csipet őrölt bors
  • ecet
  • cukor
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A feldarabolt malackörmöt annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, a citromlevet belefacsarjuk, és a citromhéjjal meg a rozmaringgal ízesítjük. Közben az olajban megpirítjuk a kockatésztát, és amikor kész, kiszedjük. A visszamaradt olajból a liszttel paprikás rántást készítünk. Ha a köröm megpuhult, kiszedjük, és a levét rántással besűrítjük, a megpirított tésztát beletesszük, és addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhult. A kicsontozott körömdarabokat visszatesszük, ízlés szerint egy kevés ecettel, egy csipet cukorral, borssal ízesítjük, és tejföllel gazdagítjuk.