Töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Töltelékhez:

  • 3 db zsemle
  • 3 tojás
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve
  • 4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint

További hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • bors
  • majoránna
  • A csirkecombokat az alábbi fűszerkeverékbe forgattam: só, bors, őrölt majoránna

Elkészítése:
A zsemléket vízben áztattam (lehet tej ), kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal. A bőrt meglazítottam és egy kiskanállal a tölteléket a bőr alá nyomkodtam,majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam. Egy tepsibe kb 3 kanál olajat eloszlattam, illetve 1-1,5 dl vizet is öntöttem bele. Belerakosgattam a combokat, majd fóliával lefedtem, ment 45 percre a 190 fokos sütőbe. Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrzöm), leveszem a fóliát és tepsi alján lévő zsiradékkal öntözve pirosra sütöm a combokat.