Hozzávalók:
zöldségek:
Elkészítés: Tegyük a jól lehűtött feta sajtot egy tálba, adjuk hozzá a hagymát, a mentát, a zsemlemorzsát, a csicseriborsó lisztet, a tojást, a sót és a borsot, majd az egészet keverjük össze, és tegyük be egy órára a hűtőbe.
Ebből a mennyiségből készítsünk 6 db korong alakú hamburger pogácsát, amelynek a külsejét vonjuk be olajjal. Mindkét oldalán 4 perc alatt közepes lángon süssük meg a burgereket egy serpenyőben.
A vegetáriánus hamburgert pirított toast kenyér között, sok zöldséggel, például olíva bogyóval, paradicsommal és salátákkal fogyasszuk. Ehhez a hamburgerhez kiválóan illik a zöld pesto íze is.
A vegetáriánus hamburger mellé egy nagyon könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t tudnék ajánlani.