Cukkínis-sajtos bruschetta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar – mindenképpen egy jó karakteres sajt)
  • 1 mogyoróhagyma apróra szeletelve
  • 1 fokhagyma apróra szeletelve
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 2 reszelt cukkíni
  • 1 tojás
  • bors
  • toast kenyér

Elkészítése: Először a lereszelt cukkini levét facsarjuk ki. Ezt tehetjük kézzel, vagy egy erre alkalmas konyharuhával, a lényeg, hogy a cukkini levének a jó részétől szabaduljunk meg.

Tegyük a cukkinit egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a mogyoróhagymát, a Worcestershire szószt, és a sajtot. Keverjük össze ezeket a hozzávalókat, és ha szükséges sózzunk, borsozzunk.

A cukkinis-sajtos feltétet helyezzük rá a toast kenyerekre, majd tegyük őket be addig a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek.

A cukkínis-sajtos bruschetta egy igazi borkorcsolya, ha tehetjük, akkor válasszunk hozzá egy könnyű, szénsavas rosé-t.