Csülök “Pékné” módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hátsó sertéscsülök
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 10-15 szem egész bors
  • ételízesítő

A sütéshez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • pirospaprika
  • petrezselyem zöld
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:
A csülköt megmossuk, beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a sót, borsot, babérleveleket, félbevágott hagymát, fokhagymagerezdeket és lefedve lassú tűzön puhára főzzük. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát negyedekbe a burgonyát cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a zsiradékkal,pirospaprikával, köménnyel,majoránnával és a petrezselyemmel. A köretet a csülök mellé rendezzük,rátesszük a negyedekre vágott hagymát és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!