Hozzávalók:
Elkészítés:
A csokit és a vajat sűrű kevergetés mellett olvasszuk meg gőz fölött, de ne forraljuk fel. A kekszet egy zacskóban törjük meg – ehhez használhatunk bármilyen segédeszközt, én jobb híján a tenyeremet szoktam használni… Ügyeljünk arra, hogy a kekszet ne törjük finomra, maradjanak benne nagyobb darabok is. Már csak annyi dolgunk van, hogy a kekszet összekeverjük a csoki mázzal és az aszalt szilvával. A masszát egy kialufóliázott tepsibe kell tenni, szépen el kell egyengetni, és hűtőben hagyni kell megdermedni. Ha a süti kidermedt, akkor szépen szeletelve tálaljuk.
Szerintem az arányok megfelelőek, de a mennyiséget lehet duplázni, triplázni. Az aszalt szilva helyett-mellett használhatunk más gyümölcsöt is. Ha nem Albert kekszet választanak, akkor valamilyen magas rosttartalmú kekszet tegyenek bele a sütibe.
Jó étvágyat!
Imádom az olyan egyszerű sütemény recepteket, amelyek nem igényelnek sütést, hanem egyszerűen, és gyorsan kész vannak. Az aszalt szilvás-csokis süti ilyen, ráadásul a magas rosttartalma miatt kifejezetten jót tesz az emésztésnek.