Csirke fajitas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A páchoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1½ evőkanál füstölt chili paprika /sima chili is jó/
  • 60 dkg csirkemell
  • durvára őrölt fekete bors

A raguhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy zöld paprika
  • 1 nagy sárga paprika
  • 1 nagy fehér hagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 cs újhagyma
  • 1/2 cs snidling
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:
A csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba. Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót vagy dobozt.

Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat majd tegyük félre. A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olíva olajat. Kevergessük míg félig megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a hús csíkokat és pár percig pároljuk együtt a paprikával.

Tálalhatjuk tortillában, rizzsel vagy friss kenyérrel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!