Habos-túrós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • kevés tejföl

Krém:

  • 0,5 kg túró
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojás sárgája
  • 7 ek cukor
  • csipet só

Tetejére:

  • 4 tojás fehérje
  • 12 dkg cukor

Elkészítése:
A tésztához a sót,cukrot elkeverjük a lisztben, majd elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojás sárgáját és ha kell egy kevés tejfölt is.Puha tésztát gyúrunk belőle.Fél órára hűtőbe tesszük.A töltelék hozzávalóit összekeverjük és botmixerrel csomómentesre mixeljük.
A tésztát egy kisebb sütőpapírral kibélelt (30*23 méretű) tepsibe nyomkodjuk ráöntjük a krémet és 180 fokos előmelegített sütőben kb 25- 30 percet sütjük (akkor jó amikor picit megrázzuk a tepsit és nem folyik a közepe sem).
Addig a tojásfehérjét csipet sóval,cukorral kemény habbá verjük,kivesszük a sütőből a sütit és a tetejére simítjuk a habot.Visszatesszük és addig sütjük tovább míg a hab halvány rózsaszín nem lesz.