Stefánia Vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés vagy vegyesen sertés és marha hús
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás + 6 db főzve
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • köménymag
  • majoránna
  • kevés pirospaprika
  • olaj a sütéshez

Burgonyapüré:

  • Burgonya főzve összetörve
  • só-ételízesítő
  • tej
  • vaj vagy margarin
  • pici bors
  • ízlés szerint szerecsendió

Elkészítése:
A húst befűszerezem a fokhagymát belepréselem,beleütöm a 3 tojást teszek bele zsemlemorzsát,hogy kötött állaga legyen és jól összegyúrom. Deszkára borítom, szétnyomkodom téglalap alakúra kb 1,5 Ujjnyira beleteszem egymás mellé a főt megtisztított tojásokat és óvatosan feltekerem mint a bejglit. Olajjal kikent tepsibe teszem, a tetejét meglocsolom egy kis olajjal és készre sütöm. Ujjnyi vastagra szeletelem.

Burgonyapüré:
Az áttört burgonyát ízesítem,tejet és vajat adok hozzá,majd az egészet krémesítem.