Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 tojásból piskóta
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 cs sütőpor
  • 1 db cukrászhab (habalap)
  • 12 ek kristálycukor
  • 5 kk kakaópor
  • 1 cs vanília pudingpor

Elkészítése:
Megsütünk 3 kakaós piskótalapot, külön-külön 3×4 tojásból. Amikor már megsült a piskóta, a meggybefőttnek levét leöntjük egy tálba, és hozzá keverjük a vanília pudingport, ízlés szerint édesítjük. Addig főzzük, amíg olyan állaga nem lesz, mint a rendes pudingnak kell lennie. Amikor kész beleöntjük a meggyet, és összekeverjük, hagyjuk ki hűlni! Addig elkészítjük a habalapot. Érdemes hűtőbe tenni vásárlás után, mert úgy keményebbre lehet felverni! Megfogjuk az első piskótalapot és a szélétől kb. 1 cm re rá tesszük a habot körkörösen. Utána a hab mellé ismét körkörösen a meggykrémet, és ezt addig csináljuk még teljesen meg nincsen kenve. Ezután rátesszük a 2. lapot, és ezt ugyan úgy kell megkenni, ahogy az elsőt. Amikor kész van, akkor a torta tetejét és az oldalát, bevonjuk a megmaradt habbal. A tetejét lehet díszíteni ízlés szerint!