Pihentetés nélküli mézeskalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 3 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 cs  mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 db tojás

Cukormáz:

  • 2 tojás fehérje
  • 25-30 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézet, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk.

Ellentétben a legtöbb mézes tésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán kinyújtani. Figurákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

Cukormáz: A fehérjét félig felverjük, majd beledolgozzuk a porcukrot, hogy sűrűn folyós massza legyen. Habzsákba töltjük, és már rajzolhatunk is vele a figurákra.