Somlói galuska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 7ek cukor
  • 7ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • kb 1 dl tej

Töltelék:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 ek cukor
  • 0,5 l tej

Tetejére:

  • meggy
  • durvára tört vagy darált dió
  • rumaroma
  • csokoládés desszertöntet por
  • 2,5 dl tej

Elkészítése:
A 2 tojást kikeverem a cukrokkal, olajjal, majd belekeverem a sütőporos lisztet, tejet! Gyors kevert tészta! 20 perc alatt megsütöm, mint a piskótát! Ha kihűlt kis kockákra vágom! Jénaiba rétegezem: Tésztakocka, meglocsolom rumaromával, ráöntöm a forró puding felét, dobálok rá meggyet, diót, aki szereti mazsolát is tehet bele, aztán megint tésztakockák, aroma, másik fele meleg puding, meggy, dió, tetejére tésztakockák! Végül megfőzöm desszertöntetet és ha kihűlt ráöntöm! Meggyel díszítem! Kanállal kis tálkákba szedjük, tejszínhabot nyomunk rá! Nálunk ez az adag ha vendég jön duplázódik!

Sztori: Sütit akartam sütni, de mivel a piskóta nekem nem sikerül, mindenhez ezt a tésztát sütöm! Tortának is! Megsült a tésztám, vártam, hogy hűljön és az akkor 2 éves körüli kislányom kicsipegette a közepét! Akkor kezdtem a somlóit, hogy ne kelljen a tésztát kidobni! De mindenki úgy variálja ahogy szereti! Lehet kétféle pudinggal is! Tortát is készítettem belőle, csak akkor kerek lapot sütök és ugyan úgy rétegezem mint a tálba!