Kolbásszal töltött malackaraj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg bőrös malackaraj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt fekete bors
  • grill fűszer
  • őrölt kömény
  • 1 üveg sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek sertés zsír

Elkészítése:
A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba. A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával. Jó étvágyat kívánok hozzá!