Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy serpenyőbe vízben megfőzzük a spenótot, majd összevagdossuk apróra. Egy tálban összekeverjük a túrót, krémsajtot, tejfölt. 3 felé osztjuk. Az egyikbe beletesszük a spenótot és az apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük, hogy az egésznek zöldes színe legyen. A másikba belekeverjük az ajvárt, hogy szép pirosas színe legyen. A harmadikba pedig az apróra szeletelt sonkát/szalámit keverjük bele. Fogunk egy üvegtálat, tepsit, akinek ami van, a lényeg hogy ne legyen alacsony, hanem legyen kb. 5 cm magasságú oldala. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk, és leszedjük a héját, csak a kenyérbélre lesz szükségünk. Aztán a tál aljára rakunk egy réteg kenyérbélt, aztán jöhet egy réteg spenótos töltelék, egy réteg sonkás és egy réteg ajváros töltelék. A tetejére még egy réteg kenyérbél jön. Majd ezt vékonyan megkenjük majonézzel és reszelünk rá sajtot. Díszítésnek rakhatunk erre is petrezselymet. Ezután fogunk egy tálcát és rárakjuk az egész tetejére, arra pedig valami nehéz súlyt, akár téglát, hogy kicsit összenyomja az egészet, és betesszük a hűtőbe pár órára.
Sztori: Nem rég tartottam házavató bulit, és nem tudtam mit készíteni a vendégeknek, hiszen az édes torta mellé gondoltam valami sósat is. És eszembe jutott ez a könnyű és finom recept. Nagy sikere volt, körülbelül 15 perc alatt eltisztították az egészet.