Töltött kacsanyak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-2 kacsanyak bőr
  • 25dkg kenőmájas
  • 3db főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5-6dkg zsemlemorzsa
  • 2 egész tojás
  • bors
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítése:
A kenőmájast, tojást,hagymát, fokhagymát és fűszereket simára keverjük. A főtt tojást összekockázzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és a masszához keverjük. Beletesszük a zsemlemorzsát. Ha híg lenne akkor tehetünk még bele. A kész masszát beletöltjük a kacsa nyakbőrébe, mindkét végét hústűvel lezárjuk. Vastagon zsírozott tepsibe tesszük és 175 fokos sütőben elkezdjük sütni. Mikor már majdnem kész 220 fokon pirosra pirítjuk.