Triplán csokis süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 db tojás
  • 8 ek finomliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg étcsokoládé

A krémhez:

  • 5 dkg csokis pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 8 ek porcukor
  • 4 dl tej

A tetejére:

  • 20 dkg ét csoki
  • 2 ek étolaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítése:
Bekeverjük a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe étcsokit, a másik felébe fehércsokit reszelünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna csíkokat öntünk a tésztából két sorban. A második sort ellentétesen kezdjük. Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral. Hagyjuk hűlni. Ha a puding már csak langyos, apránként a margarinos krémhez keverjük. A piskótát lapjával félbe vágjuk, megkenjük a krémmel. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és az olajat. Bevonjuk vele a piskóta tetejét. Hűtőbe tesszük egy órára. Jó étvágyat kívánok hozzá!