Finom torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor

Krémhez:

  • 4dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 2dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 3dl habtejszín (lehet belekeverni egy kis kakaóport)

Elkészítése:
Tészta:
A 8 tojásból a szokott módon piskóta sütünk, amit tortaformában megsütünk. Ha már nem meleg 3 felé vágjuk.
Krém:
A 2,5 dl tejet felteszünk forrni, 1,5 dl tejjel kikeverjük a pudingport és hozzáadjuk a cukrot, majd ha forrni kezd a tej, belerakjuk a pudingport és pudingot készítünk. Közben a tejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding a felvert tejszínnel összekeverjük és betöltjük vele a tortalapokat.
Díszítés:
Felverjük a tejszínt, majd rákenjük a torta tetejére és oldalára. Tehetünk bele kakaóport is vagy kettévesszük a tejszínt az egyik felébe teszünk kakaóport és akkor szebben lehet díszíteni a tortát.