Hozzávalók:
A tésztához:
Krém:
Elkészítése:
A tésztához szükséges alapanyagokat jól összegyúrom, addig amíg nyújtható nem lesz ( ha nagyon ragad kevés lisztel lehet segíteni rajta) tepsibe teszem és 15-20 perc alatt megsütöm 160 C fokon előmelegített sütőben.
Amíg megsül, elkészítem a krémet: a cukrot megolvasztom, majd ha már karamellizálódott, hozzáadom a karamelles pudingport, amit előzőleg elkavarok tejjel ( a zacskón feltüntetett tejmennyiségtől kicsivel kevesebb tejet használok, hogy a krém sűrűbb legyen) majd ha kezd jól kavarható és sűrű lenni hozzáadom a sós mogyorót. ( nem kell lemosni a sót róla, mert ez adja meg az igazi izét ). Ha kész, hagyom hűlni és amikor már langyos, elkavarok benne a vaj felét.
A megsült tésztára rákenem a mogyorós krémet, majd kirakom tejbe mártogatott háztartási keksszel. A kekszre csokis krém kerül (kevesebb tejjel, kevés margarinnal elkeverve) majd díszítésképpen kerülhet rá reszelt fehér csokoládé.
Sztori: Az saját recept, az eddigi kipróbált receptek nekem túl drágának tűntek a sűrített tej miatt, de ez szerintem olcsóbb és jóval egyszerűbb elkészíteni. Fotó sajnos még nincs, mire észbe kaptam már el is fogyott. Érdemes kipróbálni!