Rizses-sajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • só, bors, petrezselyem, majoránna
  • 2 csomag gyors rizs

Elkészítése:
A gyors rizst kis delikáttal kifőzzük, majd közben a csirkemellet hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A sajt felét és a többi fűszert, hozzávalókat a húshoz adjuk, jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a rizst, majd a rizsre egymás mellé tesszük a bacon szalonna szeleteket( 1 csomag felét ). Utána rá a hús jön amit előzőleg már összeállítottunk majd ismét a fél csomag bacon szalonna, arra hintjük a megmaradt reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon addig sütjük míg a sajt szép piros nem lesz a tetején. Jó étvágyat a finomsághoz!

Sztori: Tűzálló tálnak tökéletes a jénai tál. Én mindig abban készítem az egész család kedvencét.