Hozzávalók:
A tésztához:
A kenéshez:
A feltéthez:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
A sonkát vékonyan csíkozzuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /.
Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!