Olasz ragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40dkg darált hús
  • 1szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 konzerv zöldborsó
  • bors
  • 1csomag spagetti

Elkészítése:
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük. A hagymát kockákra vágva megfogyasztjuk, majd a darált húst fehéredésig sütjük. A lereszelt sárgarépát, petrezselymet beleforgatjuk. Majd a sűrített paradicsomot is és kevés vizet sót, borsot. Szép lassan inkább pároljuk, mint főzzük. Mikor kész beleöntjük a konzerv borsót, ezzel már épp csak felfőzzük. A spagettit kifőzzük, sós vízben egy nagy tálba tesszük. A közepébe fészket készítünk, majd beleöntjük a ragut és tálaljuk.