Hozzávalók:
Piskótát sütünk 20×30 tepsiben
Krém:
Elkészítése:
A 6 tojásfehérjét felverem, beleteszem a tojás sárgájával kikevert cukrot,majd a lisztel összekevert sütőport és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm,előmelegített sütően közepes lángon megsütöm.
Amíg sül a piskóta addig a tiramisu krémport a fél dl tejel és 2 dl habtejszínnel felverem habbá, a 3 dl habtejszínt is felverem külön, mert az a tetejére kell. A kihűlt piskótát kettévágom, fele szilvalekvárral megkenem és a fele tiramisu krémet rákenem a szilvalekvárral megkent piskótára, majd ráteszem a másik fél piskótát, ismét megkenem szilvalekvárral és a tiramisu krémmel, majd rákenem a tejszínhabot és csoki darával megszórom. Hűtőbe teszem legalább 2 órára,de ha gyorsan szeretném fagyasztóban egy fél óra alatt meghűl. Gyors, egyszerű,nagyon finom.
Jó étvágyat!
Sztori:
5 éves unokám és az édesapja megígérték, hogy 8 km utat(földút) külön mindenki a saját kerékpárjával megteszi ha valami szilvalekváros sütivel várom Őket(ilyen távolságra lakunk egymáshoz).
Süti elkészült és sikeresen a saját kerékpárjukon megérkeztek hozzánk, nagy keletje volt az új sütinek.