Mustáros tarja sült hagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • steak fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • liszt

Elkészítése:

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk,a hártyáknál,inaknál bevagdossuk. Sózzuk,borsozzuk és megszórjuk a steak fűszerrel. Mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk,felszeleteljük és karikákra szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben szép pirosra sütjük.

A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül,nem ázik el és így marad ropogós. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)