Ribizlis-szedres joghurt torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 joghurt (4*110 g)
  • turmixolt szeder és ribizli, pár szem egészben a díszítéshez
  • édesítőszer ízlés szerint
  • két csomag zselatin (20 g)
  • 25 dkg túró
  • 0,5 l habtejszín
  • 10-12 db babapiskóta
  • kb 1-2 dl tej a babapiskóta beáztatásához

Elkészítése:
4 kis pohár joghurtot összekevertem a turmixolt gyümölccsel (nem mértem a súlyát) és édesítőszerrel édesítettem. Ehhez a keverékhez hozzáadtam a zselatint és felfőztem. Nem szabad forralni, csak éppen felolvadjon a zselatin. Amint langyosra hűlt hozzáadtam az áttört túrót és a felvert tejszínt is. Az egészet alaposan összedolgoztam. Egy mélyebb tálat kibéleltem folpackkal és az aljába tettem gyümölcsöt, erre ráöntöttem a joghurtos keveréket. A tetejét tejbe áztatott babapiskótával fedtem be. Hűtőbe tettem pár órára, amíg megszilárdul. Ha megszilárdul kiborítom a tálból és már lehet is fogyasztani. Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni és diétázók, fogyókúrázók is fogyaszthatják.