Húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • fél kg marhahús
  • egy közepes fej hagyma
  • bors
  • 1 tojás

A palacsintához:

  • 10 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • szódavíz

Elkészítése:

A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 palacsinta lesz az említett mennyiségből.

A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, ha kell még fűszer, akkor adunk még hozzá. A palacsintára helyezünk ebből a masszából egy kanálnyit, és levélboríték szerűen összehajtjuk. Bepanírozzuk és olajban aranybarnára sütjük.

 

Sztori: Fel lehet használni akár az előző napi megmaradt pörköltet is. Fél kiló húsból kb. 10-11 töltelék lesz.