Kakaós szelet málnával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120 g kristálycukor
  • 120 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • vaj és liszt a formához

A töltelékhez:

  • 350 ml habtejszín
  • 400 g joghurt
  • 100 g porcukor
  • 250 g málna
  • 20 g porzselatin
  • 100 ml habtejszín a díszítéshez

Elkészítése:
A darabokra csipkedett vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet, a kakaót, és a tojások sárgáját. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és szórjunk be liszttel. Szedjük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, csatoljuk le a forma karimáját, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe. A töltelékhez a 250ml habtejszínt verjük fel, majd apránként adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot. A gyümölcsöt 100ml tejszínnel turmixszoljuk össze, majd ezt is keverjük a tejszínes masszába. A zselatint 100 ml hideg vízben hagyjuk megduzzadni, kezdjük el melegíteni, de ne főzzük fel. Kevergetés mellett oldjuk fel, majd adjuk a joghurtos krémhez. A forma karimáját tegyük vissza. Amikor a töltelék elkezd zselésedni, kenjük az alsó tésztalapra, aztán tegyük rá a másik lapot, és óvatosan nyomjuk le. Tegyük a hűtőbe 2 órára és hagyjuk, hogy összeálljon. Tálalás előtt vágjuk kockákra, majd minden süteménydarabot díszítsünk habrózsákkal és málnaszemekkel.