Károlyi saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 3 db főtt tojás
  • 1/2 l tartármártás

Díszítéshez:

  • 1 szelet sajt
  • olívabogyó
  • 1 db piros paprika
  • saláta levél

Elkészítése:
Krumplit héjában megfőzzük majd megpucoljuk és karikára szeleteljük. Paprikát,paradicsomot,főtt tojást és a kovászos uborkát feldaraboljuk. Fejes salátát néhány levél kivételével vékony csíkokra daraboljuk.
Az összes hozzávalót lazán összekeverjük a tartármártással,ízlés szerint fűszerezzük. Egy nagyobb tányérra halmozzuk.
Vékonyan lekenjük tejföllel (jobban érvényesül a díszítés). Körberakjuk saláta levél csíkokkal és ketté vágott olívabogyókkal. Közepére teszünk egy szélesebb sajt szeletet. Pirospaprikából kiszabjuk a masnit és a gyertya lángját.