Színes kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 25dkg porcukor
  • 1,5dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 tasak sütőpor
  • 25dkg liszt
  • 4 evőkanálé cukrozatlan kakaópor
  • margarin és liszt a formákhoz

Krém:

  • 6 dl tej
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 csepp rum aroma

csokimázhoz:

  • 30 dkg tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése:
Kivajazni, lisztezni 2 őzgerincformát, a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük, a cukorral majd beleöntjük az olajat és az 1,5 dl vizet jól elkeverjük. Hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt előmelegítjük, kettéosztjuk, a tésztát az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport. Összekeverjük, külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat, sütőben megsütjük. Ha megsült lisztezett deszkára tesszük, hagyjuk hűlni. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporral és hűlésig keverjük. A másik pudingporral ugyanezt tesszük. A margarint habosra keverjük a porcukorral a rummal ízesítjük. Majd kettéosztjuk és az egyik felébe a puncsot a másik felébe a vaníliás krémet keverjük. A piskótákat a barázdának megfelelően felszeletelem felváltva a kétfajta piskótát. Megkenjük a kétfajta krémmel, és összetapasztjuk a szeleteket. A végén a tészta tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládé bevonóval hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Sztori: Nagyon finom az egyik legfincsibb receptem amit eddig kipróbáltam.